PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ ANABİLİM DALI TARİHÇESİ
İlk Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Servisi, 1972 yılında tarihte Prof. Dr. Sermet AKGÜN tarafından kurulmuş olan 2. Cerrahi Kliniği içinde 3 oda ve 9 yataklı bir servis olarak faaliyete geçmiştir. O tarihlerde 3 yıllık çalışmanın ardından İngiltere’den yurda dönen Dr. Arman ÇAĞDAŞ bu servisin sorumluluğuna getirilmiştir. İlk uzmanlık alanı Genel Cerrahi olan Dr. ÇAĞDAŞ 19.12.1972 tarihinde fakülte bünyesinde kurulan ihtisas jürisine verdiği sınavla Plastik Cerrahi uzmanı olmuştur. Bu çalışma düzeni devam ederken Genel Cerrahi kliniğinin dönüşümlü asistanları bu serviste hizmet vermişlerdir. Daha sonra 1973 te yürürlüğe giren Üniversiteler Kanunu uyarınca birleşen Cerrahi Kürsüleri içinde oluşturulan 6 birimden biri olarak faliyetlerini sürdürmüştür. Bu sırada Uzm. Dr. ÇAĞDAŞ Genel Cerrahi bünyesinde doçentlik sınavına girerek1974 yılında Üniversite Doçenti ünvanını almıştır. Doç. Dr. ÇAĞDAŞ 1980 yılında da üniversite Profesörü ünvanını almıştır.
Kliniğin ilk asistanı olan Dr. Yalçın AKIN 1975 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamladıktan sonra Plastik Cerrahi’de ihtisasa başlamıştır. 1977- 1978 yıllarında Plastik Cerrahi dalında bilgisini artırmak için İngiltere’ye gitmiştir. Dr. AKIN’ın yurt dışına gitmesi üzerine Genel Cerrahi ihtisasını tamamlamış olan Dr. Ecmel SONGÜR kliniğin ikinci asistanı olarak görevine başlamıştır. Dr. AKIN geri döndükten sonra 1979 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi dalında uzman olmuştur. Dr. AKIN 1981, Dr. SONGÜR 1983,te Üniversite Doçenti ünvanını almıştır.
Klinik, 2547 sayılı kanuna bağlı ‘’Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği’’ uyarınca 1983’te resmen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim dalı ünvanını almış ve Genel Cerrahi bünyesinden ayrılmıştır. İlk Anabilim Dalı Başkanı olarak Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ göreve gelmiştir.
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı şu anda 40 hasta yatağı, 4 Yoğun Bakım Yatağı, 2 ameliyathane, 3 küçük müdahale odası, 1 burun solunum testi laboratuarı ve poliklinik ile hizmet vermektedir.
Plastik Cerrahi Kliniğinde 2 adet Ameliyathane mevcuttur. Bu iki ameliyathanede haftanın 5 günü büyük ameliyatlar yapılmaktadır. Ayrıca küçük müdahale bölümünde 3 müdahale odasında ayaktan lokal anestezi ile küçük ameliyatlar yapılmaktadır.
Kliniğimiz bünyesinde yapılan ameliyatlara örnekler:
Deri tümörleri cerrahi tedavisi ve onarımı
Yanığa bağlı bozuklukların onarımı
Yüz kırıklarının onarımı
Çene kapanma problemlerinin ameliyatları
Kafatasının doğumsal ve edinilmiş şekil bozukluklarının onarımı
Çocuklardaki doğumsal eksiklik ve şekil bozukluklarının onarımı
Yarık Dudak-Damak
El anomalileri
Kulak yokluğu ve bozukluğu
Meme Kanseri Ameliyatı Sonrası Meme Onarımı ve Yeniden Yapılması
Greft ve Flep Cerrahisi
Endoskopik Plastik Cerrahi
Mikro Cerrahi
El Cerrahisi
Kapanmayan yaraların onarımı
Karaciğer naklinde mikrovasküler hepatik arter onarımı (Genel Cerrahi ile birlikte)
Estetik ameliyatlar
Rinoplasti (burun estetiği) ve Burun solunum cerrahisi
Meme küçültme ameliyatı
Meme büyütme ameliyatı (silikon protez)
Meme dikleştirme ameliyatı (mastopeksi)
Blefaroplasti (göz kapağı estetiği),
Otoplasti (kepçe kulak ameliyatı),
Abdominoplasti (karın germe ameliyatı),
Yüz Germe Ameliyatı (Face lift),
Liposuction
Öğretim üyeleri
Prof. Dr. Ecmel SONGÜR
Prof. Dr. Tahir GÜRLER
Prof. Dr. Z. Cüneyt ÖZEK (Ücretsiz izinde)
Prof. Dr. Ufuk BİLKAY (Ücretsiz izinde)
Doç. Dr. Yiğit Özer TİFTİKCİOĞLU (Anabilim Dalı Başkanı)
Onursal Öğretim Üyeleri (Emekli)
Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ
Prof. Dr. Yalçın AKIN
Prof. Dr. Mehmet ALPER
Araştırma Görevlileri
Dr. Hakan TEYMUR
Dr. Mircafer SEYİD
Dr. Ersin GÜR
Dr. Çağıl Meriç ERENOĞLU
Dr. Şenol DURUKAN
Dr. Burak Sercan ERÇİN
Dr. Mehmet Emre YEĞİN
Dr. Mehmet ERDEM
İletişim için: 3903041 - 3903040
Polikliniğimiz hastane içinden ve internet randevusu vermektedir. İnternet randevusu almak için >>>>>>>>>>>>hastane.ege.edu.tr/ege/index.asp


